روحانی: برجام تنها با اجرای دقیق تعهدات مستحکم خواهد شد/ نباید برای منافع کوتاهمدت تروریستها را به خوب و بد تقسیم کرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی امروز -شنبه 11 اردیبشهتماه- در دیدار خانم«کریستین دوفرین» با تأکید بر نقش مجالس در توسعه و تعمیق روابط کشورها، اظهار کرد: ایران و بلژیک امکانات گستردهای برای تقویت همکاریها دارند که باید در فرصت پسابرجام، از این امکانات برای افزایش همکاریهای اقتصادی و تجاری بهره گرفت.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه «مانعی برای توسعه روابط اقتصادی تهران – بروکسل وجود ندارد»، گفت: دو کشور میتوانند فعالیتهای اقتصادی مشترکی را برای کل منطقه پایهریزی کنند.
روحانی به حضور هیئتهای بزرگ تجاری جهان و از جمله کشورهای اروپایی در تهران و انعقاد توافقات و تفاهمات گسترده با آنها اشاره کرد و اظهار کرد: تهران از حضور سرمایهگذاران و کارآفرینان دولتی و بخش خصوصی بلژیک نیز برای همکاری در فضای پسابرجام، استقبال میکند.
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مثبت اتحادیه اروپا در توافق هستهای اشاره کرد و تصریح کرد: توافق هستهای، آغاز و نه پایان راه است و پایههای آن تنها با اجرای به موقع و دقیق توافقات و تعهدات، مستحکمتر خواهد شد.
روحانی با بیان اینکه «مجموعه مسایل جهانی نشان میدهد بدون همفکری، رایزنی و هماهنگی کشورها نمیتوانیم به اهداف مشترک دست یابیم»، اظهار کرد: این توافق همچنین نشان داد که میتوان مسایل و مشکلات پیچیده جهانی را از طریق گفت و گو و مذاکره حل و فصل کرد و باید از این الگو و مدل، برای حل و فصل دیگر مشکلات منطقه و جهان استفاده کرد.
رئیس جمهوری در ادامه به موضوع تروریسم به عنوان یک معضل بزرگ جهانی پرداخت و با تبیین ریشههای آن اظهار کرد: در کنار ریشههای اقتصادی و فرهنگی تروریسم همانند فقر و جهل، تبعیض، ناامیدی جوانان از آینده و اعتراض آنان به دخالتهای قدرتها در کشورهایشان نیز از ریشههای اساسی تروریسم است.
رئیسجمهوری با تأکید براینکه « توسعه نامتعادل و نابرابری درجهان عاملی برای اعتراض جوانان است»، تصریح کرد: یکی از ریشههای تروریسم ناامیدی است و اینکه عده ای احساس تبعیض میکنند و نظم و قوانین موجود را برای حل و فصل مشکلاتشان کارساز نمیدانند.
روحانی، حملات نظامی و بمباران را راه حل اساسی مبارزه با تروریسم ندانست و گفت: برای مبارزه با تروریسم باید از همه امکانات جهت رفع ریشههای این پدیده شوم استفاده کرد.
رئیسجمهوری به برخورد دیرهنگام اتحادیه اروپا با پدیده تروریسم اشاره کرد و گفت: متأسفانه در سالهایی که تروریسم دامنگیر مردم افغانستان، عراق و سوریه شد، اروپا تا حدی بیتفاوت ماند و زمانی وارد عرصه مبارزه با این پدیده شوم شد که شعلههای آن به اروپا رسید.
روحانی تروریسم را یک خطر بزرگ برای همه جهان دانست و اظهار کرد: با تروریسم در هر جا و با هر شعاری باید مبارزه کرد و نباید تروریستها را برای منافع کوتاهمدت، به تروریستهای خوب و بد تقسیم کرد.
رئیس جمهوری گفت: ما در سالهای اولیه انقلاب اسلامی با تروریستهایی مواجه بودیم که مقامها و مردم کشور ما را وحشیانه به شهادت رساندند و متأسفانه هماکنون همین تروریستها در اروپا آزادانه زندگی و فعالیت میکنند.
روحانی همچنین به مواردی از استفاده تروریستها از مواد شیمیایی اشاره کرد و گفت: دستیابی تروریستها به تسلیحات شیمیایی بسیار وحشتناک است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قربانیان حملات شیمیایی، این خطر را کاملا درک میکند، چرا که هزاران مصدومان شیمیایی ما همچنان از عوارض مصدومیت رنج میبرند.
روحانی با بیان اینکه «باید از همه توان برای ریشه کن کردن تروریسم در سراسر جهان استفاده کنیم»، گفت: باید منابع درآمد و کانالهای انتقال تسلیحات به تروریستها را قطع و مسدود کنیم و اجازه ندهیم همچنان تروریستها نفت و آثار باستانی عراق و سوریه را غارت و در بازارهای مشخص و به سادگی به فروش برسانند.
رئیس مجلس سنا بلژیک نیز در این دیدار تأکید کرد که «خواستار فصل جدیدی در روابط ایران و بلژیک هستیم و بروکسل آماده همکاری باتهران در همه حوزههای مورد علاقه است.»
خانم «کریستین دوفرین» با قدردانی از مواضع تهران در مبارزه با تروریسم و تأکید بر اینکه «کشورش آماده بهرهگیری از تجربیات ایران در این عرصه است»، گفت: ایران عامل ثبات در منطقه است و میتواند در روند مبارزه با تروریسم نقش مهمی ایفا کند و بروکسل در این ارتباط در کنار تهران است.
وی همچنین بار دیگر از روحانی برای سفر به بروکسل به طور رسمی دعوت کرد.
انتهای پیام/